Change

Har tillfälligt ändrat bloggadress. Eller jag har skaffat en ny, en sälenblogg! Varför får ni läsa om på den nya bloggen. Här kommer det vara tyst tills jag kommer hem i april (eller så går den i graven, de där med bloggande är inte alltid intressant...). Är ni nyfikna på vad som händer här uppe, gå in på http://emeliehenden.blogg.se

På återseende

/Em

Sälen 7 dec

Dagens inlägg kommer innehålla följande:

*Det är kändistätt i Sälen
*Första utbildningsdagen avklarad

*Ni som läste gårdagens blogginlägg vet att jag träffade Carolina Gynning som hastigast (nej CW, jag har ingen aning vad hon höll på med) men det är kändistätt här uppe verkar det som :P
Gissa vem jag såg livs levande åkandes nerför en paralellslalombana i Gustavbacken idag!? En legend inom svensk skidåkning..... Ingemar Stenmark! Rätt nice, och ja, gubben kan fortfarande åka skidor DOCK använder han ingen hjälm! Skärpning på det Ingemar!

*Idag började SLAO steg 2 och jag är helt slut redan efter första dagen och då har vi nästan bara repeterat och återblickat på steg 1. En massa skidåkning, prat, skratt och snö, har fått en riktigt bra grupp tror jag och Jonas är helskön =). Ska strax sova så jag orkar med resten av veckan också, på lördag är det prov, mitt första sen jag gick ur gymnasiet, mamma mia!

/Em

Sälen 6 dec

Nu är det plusgrader även här uppe, buuh! Hoppas det blir minus snart igen!

I helgen har det hänt en hel del, både bra och mindre bra saker... Tar det bra och roliga först tror jag :P

Hämta ut ett par skidor i fredags som jag ska ha när jag är skidlärare, skönt att slippa ha sina egna fina lagg, inte för att jag inte ska vara rädd om dessa, men ändå.. Senare under fredagen drog vi iväg till Högis, men nej inte för att gå ut å parta utan för att gå på BIO, Luftslottet som sprängdes och ja, jag gillade den MEN jag skulle nog ha sett 2:an först (Flickan som lekte med elden).

Igår gjorde vi både afterskipremiär och HCpremiär, party party med andra ord. Afterskibandet var bra och ölen var det heller inget fel på, såg några kända ansikten (här åker man 40 mil norrut å ändå ser man Falköpingsbor, vad är detta!?) men mer kul var att jag fick syn på ledarna från Friluftsfrämjandets Smålandsdistrikt, det är dessa killar/män som har utbildat mig till skidlärare (eller mest Ted egentligen), hur som helst blev jag glad av att se dem, även om jag kanske kände igen dem mer än vad de kände igen mig... Den där veckan i Idre för snart 3 år sedan var ju bara såå härlig! Och helgen här i Lindvallen för exakt 4 år sedan minns jag också ganska väl =).
Härliga minnen för resten av livet som på nåt sätt känns som något alldeles extra, varför vet jag inte riktigt.

Efter afterskin var det dags för lite käk å sen mera intag av onyttig dryck, det var dags för förfest i bunkern. Vi var väl en 30-40 pers som mest, skitkul men oj vad svårt de är att minnas namn på alla. 22.30 blev det fart på gänget, 22.40 gick nämligen HC-bussen mot HC, hållplatsen från förra året var dock flyttad så det blev till att springa i snön med hala skor, haha.. (Glömde nyckeln hem i all hast, lite småjobigt MEN det löste sig)
Hade tänkt ta 00.40 bussen hem men vips var klockan 01 så de var bara att parta på lite till för att ta 01.40 bussen vilken blev knökfull!

Idag fick jag för mig att åka lite skidor, testa dom jag lånat.. Hmm, om de blev så mycket test vet jag inte, det var svårt att åka då man inte såg nånting alls, varken med eller utan gogglar, innerskidan var nära några gånger, men höll mig på benen (den här gången iaf). Såg friluftsarna idag igen, hörde att dom jämrade sig lite för att behöva åka hem till vardagen å börja jobba igen, tihi!
Och förresten, haha, när jag stod i liftkön vem tror ni kommer fram då med mikrofon och en kameraman i hälarna och frågar mig i vilket landskap Helsingborg ligger!? Carolina Gynning, i knallrosa skidoutfit med pälsmössa! Inte för att jag är något stort fans av henne direkt men de va ändå lite coolt :P.

Och nu det andra mindre bra: Ett tips från coachen, vänd aldrig kastrullen för snabbt när ni ska hälla av vattnet från kokt pasta i durkslaget, det kan skvätta och det gör VÄLDIGT ONT, fråga en klantig Emelie!


Sälen 2009-12-01Ha det gött!

/Em

Sälen 4 dec

Vintriga hälsningar i från ett snöigt Sälen.

Har haft nästan perfekt väder denna veckan, i måndags snöade det så fint, stundtals riktigt ymmigt. 2 dm ca blev resultatet och marken var äntligen vit. Tisdagen var en liten mellandag som jag inte riktigt minns vädermässigt. I alla fall onsdagen å torsdagen bjöd på massa minusgrader (-10 - -18) så snökanonerna har gått för allt vad grejerna har hållt tror jag, onsdagen var kanonbra i backen men kall. Nackdelen med kanonerna är att luften blir fuktig och då fryser man ännu mer. Idag har det iaf snöat någon cm till, de gillar vi =). Kanske att de skulle komma mer imorgon, tjoho! Vintern är här, förhoppningsvis för att stanna..

Så vad har jag då gjort i veckan? Ja, på dagarna har jag varit själv så jag har försökt fördrivit tiden på bästa möjliga sätt.. Vart ute å promenerat, fotat, lagat mat och så, givetvis, åkt lite skidor =). På kvällarna blir det mest tjöt och TVtittande med mina "sambos". Men mest har jag faktiskt tagit det lugnt, vilket kanske kan behövas med tanke på nästa veckas utmaningar, men äntligen händer det något!

Bilder finns som sagt, men det mobila bredbandet i bunkern är ingen jättebra combo vad gäller snabbhet, MEN det är i alla fall ett internet =)

Ha det göttigt!

/Em

RSS 2.0