I´m home

utan att ha brutit ett enda ben i kroppen. Har skaffat mig ett fult, djupt skärsår samt flugit av en skoter istället, men hemma är jag, någorlunda hel.

Fialotta och jag drog bort till Lindvallen när vi kom upp för att se på Rix fm festivalkonsert. Efter många om och men hittade vi rätt, men då fanns det givetvis inga parkeringar (där skulle man varit lapplisa, folk parkerade som tokar) så vi fick ställa bilen och gå en bit. Men vi fick i alla fall se Velvet, E-type och Titti & Roger från Rix Morron Zoo. Kanske inga favoritartister, men det var redigt drag och kända låtar så jag var nöjd :D.

   

Har haft en bra vecka med mycket skidåkning och varierande väder.
Första skiddagen var det åkning i Tandå med tyngdpunkt på Östra med ny backe, ny stolslift, fin skidåkning och gnistrande snö med solen värmandes i ansiktet, DET var livet, på en pinne!

   

Måndagen drog vi bort till Lindvallen, en timmes skumpande på bussen för mig och Fialotta, orkade inte ta bilen, men upp tidigt for vi, dom äldre där hemma var sega i starten, minst sagt. Snögubben samt snögubbeborg fanns att beskåda och vi var som små barn igen. Gjorde äntligen den där omtalande snöängeln också, de du druvan!
Vid 3 begav vi oss, med bussens hjälp, till Tandådalens wärdshus där veckans första (men inte sista) afterski skulle intas.. Inte så mycket röj dock, bättre blev det i slutet av veckan då bättre band stod för underhållningen.

     

När det var dags för en ny skiddag åkte vi utomlands, närmare bestämt till Trysil, väldigt exotiskt :D. Bra skidåkning bjöds det på i alla fall, en GÓ snö, lite torrare, lite lättare. Backarna kändes som något mellanting mellan Sälen och Åre. Hade lite svårt för alla siffror istället för namn på backarna, men efter att ha gått natur blir man nog lätt sifferblind. Dagen bjöd dessvärre på mycket dimma, så utsikten var väl inte den bästa, men sen i slutet hittade vi vår favoritbacke där solen sken i kapp med alla leenden..

     

Onsdagen var vi tillbaka i Sverige igen, jag och Fialotta ägde Hundfjället och allra mest Trollskogen, barn på nytt, IGEN :D. Fia testade skidor på löpande band och jag lånade, snäll som jag är, ut mitt lilla rosa kort. Inget leg. inga skidor helt enkelt och Fia är ju för liten så... Åkte oss rejält trötta för att sedan ta bussen hemåt till Illerstigen där P*2 höll på att göra iordning den vedeldade badtunnan. Jag och Fia tog oss några race i backen med pulka och snowracer som färdmedel, länge sen man åkte sånt där :D. Massa snö var det, vi sjönk ner till knäna, så att gå uppför var ett träningspass i sig! Nytt träningspass kanske? Vi hade behövt en lift, LÄTT!
Sen vart det käk och SEN, ÄNTLIGEN, dags för tunnan. Kallt att gå i bikini med en handduk om sig och dessutom barfota i snön, men när man kom i var det värt det. Jag och Fia fick för oss att rulla oss i snön, så mycket rullning blev det inte då det var skare och snön gjorde verkligen ONT! Men vi la oss i snön och rullade så gott vi kunde, att det var skönt att komma i tunnan sen behöver jag väl knappast säga??

              

Torsdagen 21 feb = fasters födelsedag.
Denna dagen skulle det testas skidor igen och igen och igen. Dimman låg tät och vinden ven och piskade i ansiktet. Denna skiddag var ingen höjdare alls, man såg 5 meter framför sig, max! Körde afterski på kvällen med No Tjafs, sikket gäng. Sköna typer som verkligen bjöd på sig själva... Kvällen var det badtunna igen samt TÅRTA, wihoo :D.

 

Blir inget kul upplägg det här, och dessutom ganska långt, men efter torsdag så kommer fredag, i alla fall i min almenacka. Papporna * 2 tömde och fixade tunnan samt lämnade tillbaka den och åkte vidare för att kolla skoteruthyrare så vi andra åkte skidor. Skidtestning IGEN! Själv agerade jag skidlärare för faster, gick väl rättså bra och framförallt var det KUL! Suger i tarmen nu, kanske att det står Tandådalen/ Hundfjället alt. Lindvallen på jackan nästa vinter? Vem vet, skulle nog va rättså kul, slitigt men kul.
Käkade pannkakor i backen, en sånt pannkaksjärn skulle man ha hemma minsann, sen åkte vi till stugan vid 12 där vi grillade korv innan det var dags att åka till skoteruthyrningen där vi hyrde skoter i 3 timmar. 5 mil på en skumpande skoter kändes både här och där, den ofrivilliga luftturen gjorde väl kanske inte saken bättre.

             

Sista skiddagen = lördag. Var riktigt hårt och isigt i backen (i stort sett likadant som dagen innan), att det dessutom är i slutet av veckan då stålkanterna mattats av gör inte saken bättre direkt, has has och en rygg som gick i kras...
Åkte först i Hundis för att sedan ta liften bort till Tandå och riva av något åk där innan det var dags för veckans sista afterski. Behövde inte va chaffis denna gången, så ja, jag var och söla i baren :). NO TJAFS även denna gång, lite ändrat program förvisso, men grymma var dom. Vi fick oss både x-tra nummer och x-tra x-tra nummer..
Sen var det transportliften tillbaka till Hundfjället för att ta bilen hem till stugan, pappa fick vara chaffis, mohaha :D.
Kvällen ägnades åt städning och lite melodifestival samt käk bestående av rester... Tog taberas på det mesta som fanns typ. Fick främmat också, Falköpingsbor som pappa kände, de jobbar här uppe (i alla fall denna säsongen), trevligt med lite folk, ibland.
Kollade på korten som tagits denna vecka innan vi gick och lade oss, mycket skratt kan jag lova att det blev :D.

   

Hemresedagen, tillika idag, började tidigt. Gick upp vid 7 för att käka frukost och plocka iordning det sista. 08.08 rullade vi från vår isgata till parkering på Illerstigen 12 för att bege oss hemåt. Det var inte långt söderut det var mycket snö, tråkigt. Efter 5 timmar i bil (med ett stopp i Filipstad på 15 min) var vi hemma och denna resa var slut. En vecka som innehållt mycket, om några timmar är man tillbaka i vardagen igen och man ställer sig frågan
"Vart tog denna ledighet vägen?"


//Emelie

Kommentarer
Postat av: A s t i i i

låter som en sjukt spännande vecka ;D

2008-02-24 @ 19:40:07
URL: http://astiii.blogg.se
Postat av: Anna

Låter som om du har haft en innehållsrik vecka och tur att du kom med hela ben i kroppen!

2008-02-24 @ 20:48:59
URL: http://www.nogg.se/tofta

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0